Salonul de Carte Bookfest se întoarce la Braşov, între 18 şi 21 octombrie, în Aula Universităţii Transilvania, cu o serie de volume noi care redau reperele de pe piaţa cărţilor de toamnă, de la Centenarul Marii Uniri la "fake news", arată un comunicat remis MEDIAFAX.
Peste 30.000 de volume sunt anunţate pentru evenimentul de la Braşov, adunând pe coperte autori ca Lucian Boia, Cătălin Dorian Florescu, Adrian Lăcătuş, Marius Oprea, Simona Preda, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Marian Voicu, Andreea Răsuceanu, Ioan Stanomir, Radu Vancu şi Mihail Vakulovski.
Salonul de Carte Bookfest de la Braşov marchează cea de-a patra ediţie a manifestării, printre editurile prezente numărându-se ART, Atman, Corint, Curtea Veche Publishing, Herald, Humanitas şi Humanitas Fiction, Litera, Nemira, Niculescu, Nomina, Proema, RAO, Shambala, Trei, Trinity, distribuitori de jocuri pentru copii (Happycolor şi Ludicus games), distribuitori de muzică (Music Media), dar şi distribuitori de carte precum Okian (reprezentanţi Pearson-Longman în România) şi Usborne, scrie
Mediafax.
Joi, în prima zi a Salonului de Carte Bookfest de la Braşov, publicul este aşteptat, de la 18.30, la dezbaterea prezentată de dr. ing. Claudiu Pozna „Inteligenţa artificială – mit sau realitate”.
În premieră pentru Salonul de Carte Bookfest Braşov, vineri, de la ora 17.00, vizitatorii îl vor putea întâlni pe multipremiatul romancier Cătălin Dorian Florescu. Acesta va discuta despre cel mai recent volum al său, un bestseller Humanitas, „Bărbatul care aduce fericirea”. Evenimentul va fi urmat şi de o sesiune de autografe.
Apoi, de la ora 18.30, Radu Paraschivescu va prezenta în avanpremieră fragmente din noua sa carte, „Orice om îi este teamă” (PSD în doi ani şi trei premieri). Radu Paraschivescu îl va avea alături la eveniment pe decanul Facultăţii de Litere din Universitatea Transilvania, Adrian Lăcătuş.
Sâmbătă, istoricul şi fostul preşedinte al Institutului de Cercetare a Crimelor Comunismului Marius Oprea este aşteptat la Bookfest Braşov pentru un eveniment consacrat cărţilor sale care tratează trecutul recent al României: „Moştenitorii Securităţii” (volum apărut la editura Polirom în ediţia a II-a, revizuită şi adăugită) şi „Rola 800. Constantin Hagea, omul care a umilit Securitatea” (apărută la editura Corint).
La Editura Humanitas, începând cu ora 13.00, va fi lansat volumul „De la Dacia antică la Marea Unire, de la Marea Unire la România de azi” al istoricului Lucian Boia, ce face parte din seria cărţilor dedicate Centenarului Marii Uniri. De la ora 13.30 va avea loc lansarea volumului „La Centenar. Recitind secolul României Mari”, de Ioan Stanomir. Alături de autor, va lua cuvântul şi poetul şi activistul civic Radu Vancu, iar evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.
„Matrioşka mincinoşilor. Fake news, manipulare, populism”, de Marian Voicu, şi „Vin ruşii! 5 perspective asupra unei vecinătăţi primejdioase”, cu texte de Vitalie Ciobanu, Sabina Fati, Valentin Naumescu, Ioan Stanomir şi Marian Voicu, sunt cele două cărţi care vor fi prezentate, sâmbătă, de la 14.30, de Marian Voicu, Ioan Stanomir şi Radu Vancu.
Editura Corint a programat duminică evenimentul de lansare a volumului pentru copii „Mortina” de Barbara Cantini. Cei mici vor avea parte în cadrul evenimentului de o petrecere cu „face painting” de Halloween, modelare baloane, animaţie dar şi surprize comestibile.
Duminică, de la ora 15.00, va avea loc un eveniment dedicat celor mai noi apariţii Humanitas despre Centenarul Marii Uniri, prin lansarea unor volume ca „Jurnalul unui medic militar, 1917–1918. Cu acuarele şi desene de Niculina Delavrancea-Dona”, de Raul Dona.